Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
OMUL se afla intr-o stare continua de legitima aparare impotriva societatii. De abia este nascut si deja este strivit sub greutatea legilor, care sunt facute nu de el, nici pentru el, fara el, impotriva lui."A fi guvernat înseamnă a fi ținut la vedere, inspectat, spionat, dirijat, legiferat, reglementat, priponit, îndoctrinat, povățuit, controlat, estimat, reevaluat, cenzurat, comandat de către ființe care nu au nici înțelepciune, nici știință și nici virtute."
Constitutia Romaniei, in articolul 30 proclama: "Libertatea de exprimare"

10 feb. 2012

Peste 150.000 de romani vor protesta Sambata 11/02/2012 impotriva ACTA

Peste 150.000 de romani au anuntat ca vor protesta maine impotriva ACTA. Aproape 37.000 de persoane din Capitala vor iesi maine, la ora 17.00 in strada, peste 25.000 de persoane se vor strange la Cluj si alte zeci de mii de oameni, in alte orase din tara.

Romanii au socializat pe Facebook si au hotarat sa protesteze impotriva Acordului Comercial pentru Combaterea Contrafacerii (ACTA).

O pagina de Facebook numita Bucurestiul spune NU-ACTA! Invita-ti si tu prietenii! a trimis pana acum peste 344.000 de invitatii de participare la protestul din Capitala si peste 36.000 de utilizatori au raspuns afirmativ invitatiei.

Si pentru celelalte orase din tara s-au creat pagini asemanatoare, iar numarul celor care doresc sa protesteze creste de la o ora la alta.

Daca toti cei care si-au anuntat prezenta vor veni maine la protest, Romania ar depasi tari precum Germania, unde si-au anuntat prezenta 100.000 de persoane sau Franta, unde vor veni doar 15.000 de protestatari.

Tratatul ACTA isi propune sa lupte impotriva contrabandei cu produse contrafacute si a pirateriei digitale, insa textul are unele paragrafe ambigue care lasa loc de interpretari, punand in pericol chiar si libertatea de exprimare si lasand cale libera potentialelor abuzuri ale unor companii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu