Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
OMUL se afla intr-o stare continua de legitima aparare impotriva societatii. De abia este nascut si deja este strivit sub greutatea legilor, care sunt facute nu de el, nici pentru el, fara el, impotriva lui."A fi guvernat înseamnă a fi ținut la vedere, inspectat, spionat, dirijat, legiferat, reglementat, priponit, îndoctrinat, povățuit, controlat, estimat, reevaluat, cenzurat, comandat de către ființe care nu au nici înțelepciune, nici știință și nici virtute."
Constitutia Romaniei, in articolul 30 proclama: "Libertatea de exprimare"

18 aug. 2011

Dreptul de a alege: asigurare medicală la stat sau la privat !

Românii mor în faţa spitalelor închise sau ajung să se trateze la clinici din străinătate pentru infecţiile nozocomiale contractate în unităţile medicale din România. Cu toate acestea, statul îşi obligă cetăţenii să cotizeze la un sistem falimentar de sănătate.

Un pacient de 57 de ani a fost resuscitat miercuri 17/08/2011, pe trotuar, zeci de minute, în faţa spitalului închis din Codlea si dupa cateva ore acesta a decedat la un spital din Brasov. Cu o zi înainte pe 16/08/2011, o anchetă a ministerului Sănătăţii a scos la iveală că o tânără internată pentru o afecţiune banală a murit la Târgu Jiu din cauza unor investigaţii insuficiente din partea medicilor.

Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, în 2009, nu mai puţin de 8.583 de români au căpătat o nouă infecţie pe patul de spital.
Colegiul Medicilor recunoşate că multe dintre cazuri nu sunt raportate, mai ales înainte de nebunia cu desfiinţarea unităţilor spitaliceşti.

Contribuţiile plătite la asigurările de sănătate de stat pentru un salariu net de numai 2.500 de lei sunt mai mari decât preţul celor mai scumpe poliţe private, chiar şi din străinătate. Pentru un salariu net de 2.500 de lei pe lună, contribuţiile la asigurările de sănătate de stat plătite de angajator şi de salariat ar acoperi cele mai scumpe poliţe private de sănătate.

Potrivit unui studiului revent in Romania, procentul celor care intenţionează să devină abonaţi ai unei clinici medicale private crescând de la 2,1% în 2010, la 6% în 2011. De asemenea, creşte şi procentul celor care iau în calcul contractarea unui abonament medical la o clinică privată de la 23,2% în 2010 la 30,3% în 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu